НОВИНИ

Пуснаха движението по Околовръстния път между "Младост" и "Горубляне"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:56, 07.09.2020
6281
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

За да облекчи трафикът след празничните дни, пуснаха движението по Околовръстното между "Младост" и "Горубляне".

Пуснаха движението по Околовръстното на София между кварталите "Младост" и "Горубляне". Засега то се извършва в едно платно от две ленти и вече се образуват тапи от преминаващи автомобили.

Трафикът е интензивен. При Горубляне, Герман и Лозен кръстовищата в момента се регулират с временни светофарни уредби и преминаването не е транзитно. Препоръчително е при възможност да се ползват алтернативни маршрути.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Дончо Барбалов, зам.-кмет на София: От днес се отваря трасето между "Младост" и "Голубляне" по настояване на кмета с по една лента в движение. На практика това е габаритът, който беше преди да започне строителството на разширението на Околовръстното в този участък. Работата е напреднала сериозно. Работи се и в събота и неделя. Става въпрос за 6 км участък със 7 мостови съоръжения, много сериозна подземна инфраструктура. Финансирането е осигурено от държавния бюджет, а Агенция "Пътна инфраструктура" работи по този участък.

Общата стойност на проекта е около 143 млн. лева и трябва да бъде завършен през есента на следващата година. Така ще се осигури бърза връзка между магистралите "Струма", "Тракия" и "Хемус".

Днес в София трафикът е спокоен. Трите кръстовища, които бяха блокирани заради протестите, на Орлов мост, пред Ректората и пред Президентството, са свободни за движение. За последното денонощие са загинали трима души, 22 са ранени в 19 тежки катастрофи в страната.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милуоки се спаси срещу Маями след продължения, Лейкърс изравни на Хюстън
Милуоки се спаси срещу Маями след продължения, Лейкърс изравни на Хюстън
Граничният пункт "Илинден-Ексохи" остава затворен
Граничният пункт "Илинден-Ексохи" остава затворен