НОВИНИ

Полицията издирва извършителя на нападението с нож в Бирмингам

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:38, 06.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Полицията в Бирмингам издирва един заподозрян за нападенията с нож в центъра на града през изминалата нощ. Един пострадал човек е починал от раните си. Седем души са в болница като двама от тях са в критично състояние. Властите увериха, че се разследва криминално престъпление и случаят не е свързан с тероризъм.

Бирмингам и цялата страна са в шок. Нападателят е вилнял два часа с нож в центъра на втория по население град във Великобритания.

След първото намушкване - 30 минути след полунощ, се получават сигнали за още три атаки в района, известен с нощния си живот.

Един от тежко пострадалите е починал от раните си.

От самото начало полицията вижда връзка между инцидентите и започва да издирва един нападател. Няма признаци, че действията му са насочени срещу дадена общност.

Стив Греъм, началник на полицията в Западен Мидландс: На този етап нищо не подсказва участието на банди. Жертвите не са свързани с банди. Не откриваме мотив, но изглежда нападнатите са подбирани произволно. няма никакви данни за връзка с тероризъм. В случая разследваме убийства.

Свидетел разказа пред Би Би Си, че е видял как мъжът напада жена. Всички наоколо помислили, че той иска да ѝ вземе гердана. Ройтерс показа снимка на нож, открит на едно от местата, но полицията не потвърди, че това е оръжието на нападателя. Властите призоваха към спокойствие.

Анди Стрийтс, кмет на Западен Мидландс: Съветваме хората да се върнат към нормалната си дейност, но да бъдат бдителни.

Полицията призова всеки, който разполага с кадри от охранителни камери или друга информация, да съдейства. През целия ден в града имаше засилено полицейско присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Днес будна България преоткрива силата на девиза "Съединението прави силата"
Президентът Радев: Днес будна България преоткрива силата на девиза "Съединението прави силата"
Тържествена заря-проверка по повод 135 години от Съединението
Тържествена заря-проверка по повод 135 години от Съединението