НОВИНИ

Тържествена заря-проверка по повод 135 години от Съединението

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 06.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В пряко предаване от площад "Съединение" в Пловдив БНТ излъчи на живо тържествената заря-проверка по повод 135 години от Съединението на България.

Сред официалните лица, които присъстваха на церемонията бяха президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов.

Военният ритуал се проведе при засилени мерки за сигурност и със специален пропускателен режим. Сили на полицията и жандармерията осигуряваха целия площад с кордони и защитни преградни съоръжения за да не се допусне ескалация на напрежение.

Група протестиращи срещу правителството и главния прокурор използваха зарята, за да заявят отново своите искания. Те посрещнаха с освирквания и възгласи словото на кмета на Пловдив Здравко Димитров, а поднасянето на венците от името на министър председателя Бойко Борисов, министрите от кабинета и партийните структури на ГЕРБ също беше съпроводено със скандирания "Оставка".

Пловдив има водеща роля в реализацията на идеята за обединение на Източна Румелия и княжество България, подчерта в словото си под възгласите на протестиращите кмета Здравко Димитров. А държавният глава заяви , че лъжите, хитруванията и репресиите не могат да спрат един събуден народ.

Тържествената церемония по повод 135 години от Съединението на България приключи със заря.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва извършителя на нападението с нож в Бирмингам
Полицията издирва извършителя на нападението с нож в Бирмингам
Факелно шествие и протест без блокиране на кръстовища във Варна
Факелно шествие и протест без блокиране на кръстовища във Варна