НОВИНИ

Пуснаха Мейсън Грийнууд под гаранция

пуснаха мейсън грийнууд гаранция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:31, 02.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд бе пуснат под гаранция, докато продължава да тече допълнително разследване след ареста му по подозрение в изнасилване и физическо насилие.

20-годишният футболист бе допълнително във вторник по подозрение в смъртни заплахи и сексуално посегателство.

"20-годишен мъж бе арестуван (в неделя, 30 януари, 2022) по подозрение в изнасилване и физическо насилие над жена бе освободен под гаранция, докато тече допълнително разследване", се казва в изявление на полицията на Грейтър Манчестър (ГМП).

Грийнууд бе първоначално арестуван в неделя, след като ГМП „се запозна с кадри и видеа в социалните мрежи, публикувани от жена, докладваща за инциденти на физическо насилие“. ГМП получи повече време да разпита Грийнууд, докато Юнайтед обявиха, че той няма да тренира или играе за клуба до второ нареждане.

"Дълбоко загрижени сме от обезпокоителните обвинения и ще продължим да следим изкъсо ситуацията", сподели говорител на "червените дяволи".

"Манчестър Юнайтед повтаря строгото си порицание на всякакви форми на насилие. Както вече стана ясно, Мейсън Грийнууд няма да тренира със, да играе за, клуба до второ нареждане", допълниха от Юнайтед след новината за допълнителни обвинения.

Найк прекрати взаимоотношенията си с английския национал след обвиненията.

"Прекратихме нашите взаимоотношения с Мейсън Грийнууд. Дълбоко загрижени сме от обезпокоителните обвинения и ще продължим да следим изкъсо ситуацията", каза говорител на Найк за Ройтерс.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ: Влаковете се движат нормално въпреки усложнената зимна обстановка
БДЖ: Влаковете се движат нормално въпреки усложнената зимна обстановка
Ловеч също въвежда режим на уличното осветление заради скъпия ток
Ловеч също въвежда режим на уличното осветление заради скъпия ток