НОВИНИ

Пуснаха под домашен арест задържания за двойното убийство във Варна

пуснаха домашен арест задържания двойното убийство варна
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:40, 12.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд във Варна определи мярка за неотклонение "домашен арест" на 54-годишния Любомир С. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на мъж и жена.

Според обвинението деянието е било извършено на 9 декември във варненския квартал "Виница". За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от самия Любомир, който обяснил, че на адреса, от който се обажда, е възникнал семеен скандал.

При отиване на място полицейските служители установили на входната врата на двуетажната къща два трупа с порезни рани. 54-годишният мъж и неговата майка са били отведени от органите на реда, а жилището било запечатано.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано подозрение, че Любомир С. е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато.

Мъжът е с чисто съдебно минало, а действията на разследващите свързани с дома му са приключили, посочи съдебният състав. Освен това има данни, че става въпрос за семейна вражда.

Поради изложените съображения, съдът прецени, че 54-годишният мъж не би могъл да възпрепятства разследването по-нататък и най- подходяща мярка за неотклонение спрямо него е втората по тежест "домашен арест", която ще бъде контролирана с електронно устройство.

Определението на Окръжен съд-Варна подлежи на протест пред Варненския апелативен съд.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че внасят незабавен протест заради постановената мярка за неотклонение, след като съдът не уважи искането ѝ за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите ни по бокс с 4 победи във Вейле
Националите ни по бокс с 4 победи във Вейле
Христо Иванов: Управлението ще е трудно, може да се окаже с преходен характер
Христо Иванов: Управлението ще е трудно, може да се окаже с преходен характер