НОВИНИ

Работещите в затворените сектори ще получават до края на юни 75% от осигурителния си доход

работещите затворените сектори получават края юни осигурителния доход
bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 17.03.2021
Чете се за: 01:12 мин.
Бизнес
Слушай новината

Работещите във временно затворените заради COVID-19 икономически дейности ще получават компенсация в размер на 75% от осигурителния им доход до края на юни 2021 г.

Работещите във временно затворените с акт на държавен орган заради COVID-19 икономически дейности ще получават компенсация в размер на 75% от осигурителния им доход до края на юни 2021 г. Това реши правителството с одобряването на промени в ПМС № 325, в което се регламентират редът и условията за изплащането на този вид финансова подкрепа.

Компенсациите ще се изплащат за не повече от 60 дни в рамките на 2020 г. и за не повече от 90 дни в рамките на 2021 г., в които наетите лица са ползвали неплатен отпуск заради наложени ограничения за осъществяване на дейността, за която са наети, с акт на държавен орган.

Финансовите средства, необходими за изплащане на компенсациите, са осигурени от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" чрез финансовия механизъм REACT-EU. Запазват се условията и реда за кандидатстване и получаване на финансовата подкрепа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С онлайн дискотека честват Свети Патрик в Северна Ирландия
С онлайн дискотека честват Свети Патрик в Северна Ирландия
Сестри Стоеви се класираха за втория кръг в Бирмингам без игра
Сестри Стоеви се класираха за втория кръг в Бирмингам без игра