НОВИНИ

Радев: Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:12, 11.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Избори 2023
Слушай новината

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно. Гласувах за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове. Това заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас.

"Аз силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок от предишните избори и ще подходят много по-конструктивно, много по-отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите. Това е най-важната задача пред тях", каза още Радев.

Според него най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват.

"За това ги призовавам всички, защото това не е само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас. Това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да ги направим такива, ние с нашия глас, всеки един от нас. Затова призовавам всички сънародници - излезте и гласувайте", каза президентът.

"Политиката на България спрямо Република Северна Македония не зависи кое правителство ще бъде на власт и кой парламент. Зависи да имаме открит конструктивен диалог между Скопие и София и този диалог да се води в една от двете столици, a не в Брюксел, Париж, Берлин и т.н.", подчерта Радев.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За последните 24 часа са образувани 167 нови преписки за изборни престъпления
За последните 24 часа са образувани 167 нови преписки за изборни престъпления
Слаба избирателна активност в село Зорница, Хасковско
Слаба избирателна активност в село Зорница, Хасковско