Стефан Янев: Като граждани трябва да покажем нашата отговорност

от БНТ
09:33, 11.07.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

"Като граждани трябва да покажем нашата отговорност, нашето отношение към конструирането на политическата власт. Гласуването е именно тази наша отговорност. Нашата възможност чрез политическите партии, чрез коалициите, да покажем нашите желания, нашите визии за конструирането на властта, за нейното отговорно, отчетно и прозрачно управление, в интерес на България", заяви премиерът Стефан Янев, който упражни правото си на глас машинно.

"Нека не забравяме, че от нас зависи бъдещето на страната, нейното икономическо развитие, нейните социални и образователни политики, здравеопазването. Призовавам всички да гласуват масово, защото от нашето гласуване зависят достойните старини на нашите родители, зависи бъдещето на поколенията след нас, за да я има България просперираща, цъфтяща и достойна", допълни Стефан Янев.

По думите му изборният процес протича нормално в цялата страна.

"Има дребни детайли - неработещи машини или малки проблеми, които се отстраняват и не представляват сериозен проблем. Всички органи - и на изпълнителната власт, и на съдебната система, и на Централната избирателна комисия и нейните подразделения, работят в синхрон. Надявам се в края на деня да имаме изборен резултат, който да отразява реалната електорална нагласа на всеки един български гражданин", добави Стефан Янев.

Той изрази надежда да бъде съставен кабинет, защото бъдещето на България зависи от предвидим, стабилен кабинет, който да бъде създаден на базата на стабилно парламентарно мнозинство.

"Имаме нужда да се утвърди парламентаризмът в България, имаме нужда от стабилно управление", коментира Стефан Янев.

Той допълни, че служебното правителство е показало решимост да се справи с проблема с купения вот и да го ограничи до минимум.

"И в момента има масово полицейско присъствие в цялата страна и се надявам подобни опити в изборния ден да бъдат пресечени", каза още Стефан Янев.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Опашка от румънци на ГКПП Маказа за влизане в Гърция
Опашка от румънци на ГКПП Маказа за влизане в Гърция
Лионел Меси обра индивидуалните награди на Копа Америка
Лионел Меси обра индивидуалните награди на Копа Америка