НОВИНИ

Радев: Модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива

радев модернизацията българската армия все наложителна без алтернатива
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 06.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

На светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост.

Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар, казва президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в своето поздравление по случай 6 май.

Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас, категоричен е Радев.

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива.

В заключение президентът посочва, че историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия.

Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник, казва той в приветствието си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър: Трябва да вярваме на Българската армия
Военният министър: Трябва да вярваме на Българската армия
120 деца от Младежките гвардейски отряди със специална програма пред сградата на БНТ
120 деца от Младежките гвардейски отряди със специална програма пред сградата на БНТ