Радев: Не трябва да се допуска водоснабдяването да се превърне в системен проблем на България

от БНТ
16:02, 16.09.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Политика
румен радев допуска водоснабдяването превърне системен проблем българия

Севлиево е на ограничителен режим на водата, а от три месеца снабдяването с вода на редица населени места в общината се осъществява чрез водоноски. За това сигнализираха на среща днес с държавния глава Румен Радев представители на Сдружение „Граждани за Севлиево“.

На срещата на „Дондуков“ 2, която се проведе по молба на неправителствената организация, беше изразено безпокойство от дългогодишното бездействие на отговорните институции, които многократно са били сезирани за проблема.

Според представителите на сдружението единствените отговори на предприетите досега инициативи – гражданска подписка от 10 000 души, апели, мирни протести и публикации в местната преса, са неизпълнени обещания и призив гражданите също да търсят възможности за справяне с проблема.

Има реална опасност водоснабдяването да се превърне от инцидентен в системен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори не само в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, заяви президентът.

Румен Радев се ангажира президентската институция да остане ангажирана с този въпрос. По думите на президента огромните средства, които се заделят за управлението на водите, следва да водят и до очакваните от обществото резултати.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протестиращи блокираха движението на бул. "Дондуков"
Протестиращи блокираха движението на бул. "Дондуков"
Оправдаха и на втора инстанция Вальо Топлото за присвояване на близо 4,5 млн. лева
Оправдаха и на втора инстанция Вальо Топлото за присвояване на близо 4,5 млн. лева