НОВИНИ

Радев пред Джеймс О‘Брайън: Модернизацията на България изисква прозрачност в законодателния процес

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 13.02.2023 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система. Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джеймс О‘Брайън.

По време на разговорите бяха обсъдени наложените санкции на български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи.

Държавният глава Румен Радев изрази признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията.

Президентът подчерта, че обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията.

В срещата, която се проведе в президентската институция, участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Янев: Ще направим всичко, за да запазим мястото ни в Първа лига
Христо Янев: Ще направим всичко, за да запазим мястото ни в Първа лига
Успешна мисия за антарктическия ни кораб (СНИМКИ)
Успешна мисия за антарктическия ни кораб (СНИМКИ)