НОВИНИ

Радка Попова: Натоварването към биатлонистите дойде от очакванията ни

Радка Попова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:21, 08.02.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейската шампионка от 2002 г. Радка Попова смята, че очакванията към нашите биатлонисти са натежали на състезателите ни.

Тримата български биатлонисти, които взеха участие в индивидуалната надпревара на 20 километра, останаха извън топ 40 в крайното подреждане. Димитър Георджиков завърши на 41-о място на 5,06 минути след победителя и с 2 грешки в стрелбата. На 61-а позиция се нареди Владимир Илиев (+6,50 минути, 5 грешки), а Антон Синапов завърши на 85-о място (+10.00 минути, 6 грешки).

"Връщам се в състезателните си години. С нетърпение очаквах тези състезания. Натоварването към тях дойде от нашите очаквания. Очакванията от нас тежат. Владо се беше пренавил за Олимпиадата. Миналата година на Световното първенство, след две седмици карантина, стана 12-и и знае, че има възможност за по-предно класиране. Надмосрската височина е предимство за българите, на такава височина се чувстваме добре. На Белмекен обстановката е подобна. Снегът е еднакъв от началото до края, условията са равни за всички. Самият той се пренави за старта, имаше по-големи очаквания за себе си. Той е капитан на отбора, Олимпиадата е на 4 години, всеки има мечта, да стъпи на таблицата", сподели родената в Сапарева баня биатлонистка.

Тя поздрави Мария Здравкова и Димитър Георджиков за представянията си в надпреварата.

"Искам да поздравя и Мария за вчерашния старт, може би най-добрия старт в кариерата. От Милена се очаква много повече, Мария наистина се събра. Поздравления за Митко, днес прави най-доброто си класиране на Олимпиада. Митко се доближи до най-добрите си стартове в кариерата", твърди олимпийската състезателка от Игрите в Нагано през 1998 г. и от Олимпиадата в Торино през 2006 г.

Радка Попова сподели очакванията си до края на Олимпиадата.

"До края на Игрите от българите можем да очакваме вече да са прегорели. Тони Синапов добре бяга, но тази година не му се получават нещата. Целият отбор не е имал добър сезон. Надявам се в следващите стартове да си подобрят класиранията до момента", добави медалистката от Контиолахти (Финландия).

Тя заяви, че вярва във възможностите на Мария Здравкова и Милена Тодорова, които имат потенциала да подобрят нейните постижения.

"Връщам се назад като гледам Олимпиада, това е върха на един състезател. Всеки мечтае да покори върха. След нашето поколение се получи дупка при женския биатлон. Идват Мария и Миелна, дано подобрят постиженията ни", надява се бившата състезателка на ски клуб Славия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сани Жекова: Макар че не спечели медал, Радослав Янков се представи достойно
Сани Жекова: Макар че не спечели медал, Радослав Янков се представи достойно
Двама са задържаните за убийството в с. Антон
Двама са задържаните за убийството в с. Антон