НОВИНИ

Радо Янков: Едновременно съм бесен, но и доволен от представянето ми

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:16, 21.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският сноубордист Радослав Янков не скри разочарованието си след отпадането в четвъртфиналите на втория пореден старт от Световната купа, който се проведе на българска земя в Пампорово.

След като вчера Янков се качи на подиума, днес той остана на косъм от ново влизане в топ 4, но в крайна сметка бе спрян от трикратния носител на Кристалния глобус Андреас Промегер.

В интервюто след карането си българинът призна, че е допуснал лека неточност, която му е попречила отново да стигне до полуфиналите пред родна публика. Освен това най-добрият ни сноубордист заяви, че ще има нужда от време, за да осъзнае факта, че за пръв Световната купа се проведе в Пампорово, който е разположен съвсем близо до неговия роден град - Чепеларе.

"Първо съм бесен, но едновременно с това и доволен. Не искам да си засенчвам хубавото вчерашно представяне. Тепърва ще осъзнавам значението на този старт в родния ми край", коментира Янков след състезанието. Нормално е да ме яд, защото малка неточност ми коства влизане в четворката. Наведох се малко повече, отколкото трябва и всичко стана за части от секундата. Просто ми подхлъзна сноуборда. Беше в равната част и след това беше трудно да наваксам. Доволен съм, защото вчера успях да се кача на подиума за първи път от 2018 година. Това ми е деветото влизане в тройката, наистина много ми се искаше и днес да вляза в топ 4, защото във финалите всичко може да се случи. Но това е състезанието", започна носителят на големия Кристален глобус за сезон 2015/16.

"Ще ми трябва време да осмисля това, че за първи път в живота ми имаше старт от Световната купа в Пампорово. Когато днес застанах на старта, още не можех да повярвам, че съм тук с най-добрите в моя спорт на пистата, на която направих първите си завои. Наистина ще ми трябва време да осъзная, че е реалност", завърши Радослав Янков.

За българския състезател сега предстои още един старт от Световната купа, който ще се проведе след броени дни в Рогла, Словения. Надпреварата е в четвъртък (25 януари) от 15:00 часа българско време и ще бъде излъчена НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик се раздели с треньора си Атанас Петров
Нефтохимик се раздели с треньора си Атанас Петров
Микаела Шифрин постигна рекордна 95-а победа в алпийските ски на слалома в Ясна
Микаела Шифрин постигна рекордна 95-а победа в алпийските ски на слалома в Ясна