НОВИНИ

Радослав Панталеев отпадна на старта на световното по бокс за мъже в Ташкент

радослав панталеев отпадна старта световното бокс мъже ташкент
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 01.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският боксьор Радослав Панталеев отпадна още в първия кръг на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан, след като отстъпи с пълно съдийско единодушие на казахстанеца Айбек Оралбай в категория до 92 кг.

Срещата изобщо не се разви според очакванията на Панталеев, който по време на всичките три рунда така и не намери отговор на играта на Оралбай и напълно закономерно загуби с 0:5 съдийски гласа.

Битката започна с не много чисти действия и от двете страни, а в края на първата част бе отсъден и нокдаун срещу българина, което осигури сериозен аванс на неговия опонент.

В оставащите две част Оралбай успешно поддържаше дистанция спрямо нашия боксьор и успяваше да пласира своите далечни удари в главата на Панталеев, чийто нос дори бе разкървавен, което наложи и спирането на двубоя за кратко в хода на последния трети рунд.

В крайна сметка шампионът на Азия Айбек Оралбай заслужено се класира за следващия кръг, където негов съперник ще бъде поставеният под №3 в схемата и сребърен медалист от последното световно първенство за мъже Азис Абес Мухидине от Италия.

Радослав Панталеев пък, за съжаление, остана далеч от представянето си преди четири години, когато се окичи с бронз от шампионата на планетата в Екатеринбург, Русия.

Националът ни в категория до 92 кг обаче бе едва първият българин, който се качи на ринга в Ташкент, а до края ще видим още деветима наши представители, които ще се впуснат в спора за медалите в столицата на Узбекистан, като всички техни схватки ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков: Днешният терористичен акт е покушение срещу държавността
Росен Желязков: Днешният терористичен акт е покушение срещу държавността
Второ взривно устройство открито по маршрут на главния прокурор
Второ взривно устройство открито по маршрут на главния прокурор