НОВИНИ

Радослав Росенов е на 1/4-финал на Европейското по бокс за младежи

Радослав Росенов
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 17.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Радослав Росенов се класира за 1/4-финалите на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия, съобщиха от Българската федерация по бокс.

Носителят на Купа „Странджа“ от миналия месец дебютира с категорична победа на шампионата. В категория до 60 килограма 18-годишният ни талант наложи волята си над арменеца Артур Сахакян с 4:1 гласа.

Росенов демонстрира познатия стил с много бързо движение по ринга и рязка смяна на посоките. Той нанесе серия от точни попадения в първите два рунда, което му осигури комфортна преднина в съдийските карти. В третата част националът ни намали малко оборотите, което позволи на съперника му също да запише няколко точни удара, но не и да се надява на обрат.

За място на полуфинал Росенов ще се изправи срещу Мариан Чириак (Румъния). Мачът им ще бъде в следобедната сесия на 19 март.

Във вечерната сесия днес ще има още два двубоя с българско участие. На ринг Б Николай Маринов (57 кг) ще боксира във втория мач от програмата. Около 19.15 часа националът ни ще срещне Хуан Морено (Испания). В категория до 54 килограма Ясен Радев ще стартира участието си на ринг А. Той ще се изправи срещу Ибраим Букедем (Франция), а мачът им е четвърти и се очаква да се проведе около 19.45 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално: Руснакът, който избяга от Москва и очаква политическо убежище в България
Специално: Руснакът, който избяга от Москва и очаква политическо убежище в България
Калин Златков спечели гигантския слалом в Пампорово
Калин Златков спечели гигантския слалом в Пампорово