НОВИНИ

Радослав Янков: Надявам се да покажа потенциала си

Домакините и организаторите на старта от Световна купа по сноуборд в Пампорово бяха категорични, че зимният курорт е готов за състезанието.

радослав янков надявам покажа потенциала
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:07, 19.01.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков е щастлив, че ще се състезава пред своя публика на домашната писта "Стената" в Пампорово в стартовете за Световната купа на паралелен слалом този уикенд.

"Една моя мечта се сбъдна. В родното ми място да се състезавам, пред своя публика и да съберем световния елит тук, да дойдат на гости при мен. Сигурен съм, че пистата е на световно ниво, надявам се да станат две хубави състезания“, каза роденият в Чепеларе Радослав Янков.

Той се надява да изпълни потенциала си и не мисли за класирането.

"Нямам очаквания към себе си. Надявам се на две състезания на високо ниво. Повечето от участниците, да не кажа почти всички, не са карали на писта "Стената“, и е нормално да са по-респектирани от това. Надявам се да покажа потенциала си и накрая ще видим резултата", каза още Янков на брифинга преди стартовете в Пампорово.

"Пампорово ликува като домакин на такова важно международно спортно събитие от световен мащаб - Световната купа по сноуборд", заяви пред медиите Цветелина Бориславова, мажоритарен собственик на „Пампорово“ АД.

В пресконференцията взеха участие още Цеко Минев, президент на БФСки, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД, кметовете на Чепеларе и Смолян Боран Хаджиев и Николай Мелемов, Захари Сираков, областен управител на Смолян.

Домакини и организатори на световното състезание бяха категорични, че Пампорово е готово за старта на първата на своя територия Световна купа по сноуборд, а организацията на събитието е на световно ниво.

"Опитът на БФ по ски ни кара да бъдем абсолютно уверени, че отново ще покажем на света, че България може да бъде перфектен домакин, организирайки състезания и стартове от Световната купа по най-високите световни стандарти", каза Цеко Минев.

Според него домакинството на състезание от най-висок ранг е най-добрата реклама за туризма и спорта в България.

Трудът на екип от близо 1000 души стои зад организацията на спортното събитие, уточниха от федерацията.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев посочи, че стартовете от Световната купа са изключително престижно състезание за региона. Той подчерта заслугите за това на БФ по ски, на Радо Янков, както и на Цветелина Бориславова.

"Всяка година се влагат инвестиции за развитието на курорта, които позволяват да се правят такива състезания от световно ниво", допълни Хаджиев.

Според Николай Мелемов, кмет на Смолян, Пампорово се развива видимо през последните години и заслужено спечели домакинството на Световната купа.

"За област Смолян е особена гордост да сме част от това състезание с участие на световния елит", допълни Захари Сираков, областен управител.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христомира Поповска със загуба на старта на турнир по бадминтон в Швеция
Христомира Поповска със загуба на старта на турнир по бадминтон в Швеция
Балкан и ЦСКА с победи в първия ден от турнира U16 от Европейската младежка баскетболна лига в София
Балкан и ЦСКА с победи в първия ден от турнира U16 от Европейската младежка баскетболна лига в София