НОВИНИ

Радослав Янков преодоля квалификациите в паралелния слалом в Пампорово

Още двама българи намериха място в топ 20

радослав янков преодоля квалификацията паралелния слалом световната купа пампорово
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:43, 21.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Радослав Янков даде второ време в квалификацията във втория паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Пампорово.

Най-добрият български сноубордист, който вчера предизвика фурор с третото си място в първия старт, днес отново показа, че ще бъде претендент за челните места със силно представяне и класиране за осминафиналите с общо време от двата манша в квалификациите 59.10 секунди.

Янков отстъпи единствено на австриеца Арвид Аунер, когото вчера победи в спора за място на четвъртфиналите.

Двамата италианци - Даниеле Багоца и Едвин Корати, които вчера караха в големия финал, днес не завършиха и отпаднаха в квалификациите.

"Радвам се, че успях да направя две добри квалификации. Вчера не беше лесен ден, доста се изморих, но мисля че това е първата стъпка оттук-насетне ще давам газ. Първото спускане карах доста добре, на синьото трасе имаше участъци, които повече подхлъзват, но успях да ги взема добре и резултатът е добър. Сега с втората позиция увереността е по-голяма за края на състезанието“, каза Янков.

Основното състезание започва в 13 часа българско време, като Янков ще кара в директна елиминация на осминафиналите срещу австриеца Себастиан Кислингер.

Още двама българи намериха място в топ 20 - Пьотър Гергьовски е 19-и, а Тервел Замфиров - 20-и, а Александър Кръшняк е 26-и. Останалите петима българи в квалификациите - Кристиян Георгиев, Димитър Ганчев, Георги Милчев, Станислав Вангелов и Петър Гьошарков отпаднаха след първия манш.

С първи резултат при дамите за основното състезание се класира трикратната олимпийска шампионка и победителка от вчерашния старт в Пампорово - Естер Ледецка от Чехия. Българката Теодора Пенчева остана 24-а.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бус се обърна на АМ "Тракия" на 108 км посока София
Бус се обърна на АМ "Тракия" на 108 км посока София
Пловдив ще има държавна автогара
Пловдив ще има държавна автогара