НОВИНИ

Радослав Янков: В момента заради всички мерки всичко е много усложено

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
18:46, 28.01.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Зимни
радослав янков момента заради всички мерки всичко усложено

"Имам болки в кръста. Не мога да бъда 100 процента себе си, а в големия спорт ако не си на 100 процента физически подготвен и тялото не може да се раздаде се губи смисъл. Когато веднъж си показал добри класирания и потенциал после е много трудно да не си на 100 процента. До известно време имам проблем с травма, не е отшумяла. Натоварването е много високо, тази трябва се появява понякога. Борим се всячески с този проблем, не можем да го разрешим и понякога се налага да пропускам стартове“, това сподели специално за БНР най-добрият ни състезател по сноуборд Радослав Янков, който преди няколко дни отпразнува рожден ден и заяви, че ще пропусне следващия кръг от световната купа в Москва.

"Сега има още 6 кръга от световната купа. След това имаме и световно първенство. След него предстоят още две световни купи. Има стартове, сезона е на половина. Както за всички спортисти, така и за мен подготовката беше трудна. Но не мога да кажа, че не сме се подготвили добре, просто имаше трудности с пътуването, с тестовете, Не всички курорти в чужбина работят. Трябваше да съчетаваме тренировки с други отбори за да може да ни допуснат до места, които са частни. Но… подготвителният период премина добре. За жалост на състезанията в момента няма публика. В България в момента във всички курорти има условия за тренировки" , допълни чепеларецът.

"Световното първенство е най-голямото като ранг състезание и е най-важно. То се провежда на две години. Но…ние се стремим да не се фокусираме върху определен старт, защото това допълнително товари. За радост успяха да го преместят в Европа, защото в Китай беше невъзможно да се отиде. Надявам се да се получи едно добро състезание и да направя едно добро класиране там", завърши Янков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов с остра критика към политиците в Скопие
Каракачанов с остра критика към политиците в Скопие
Разследват Роналдо за нарушени медицински протоколи
Разследват Роналдо за нарушени медицински протоколи