НОВИНИ

Рафаел Надал бе изпратен като шампион в Мадрид след загубата от Лехечка

Испанецът бе почетен с пет банера, отбелязващи петте му титли през 2008, 2010, 2013, 2014, 2017 година и със специален приз от организаторите на турнира.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:51, 01.05.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
рафаел надал изпратен шампион мадрид загубата лехечка
Слушай новината

Това беше много специална седмица за мен, беше положителна в много отношения. Това каза Рафаел Надал след отпадането си от тенис турнира ATP Masters 1000 в Мадрид. Испанецът загуби срещата си от осминафиналите срещу чеха Иржи Лехечка.

"Имах шанса да играя отново на корта. Преди няколко седмици, два дни преди турнира в Барселона, не знаех дали ще се състезавам отново в официален мач, а сега играх две седмици. Беше незабравимо. Единственото, което мога да кажа, е „благодаря“", заяви развълнуван любимецът на публиката в Мадрид.

"Беше невероятно пътуване, което започна, когато бях малък. Дойдох в Мадрид за първи път през 2003 г., когато турнирът се играеше на закрито. След това през 2005 г. записах една от най-вълнуващите победи в кариерата ми. Оттогава подкрепата, която получавам от всички е безусловна“, каза испанецът, който е петкратен шампион в Мадрид.

Надал, който беше устремен към своя стотен четвъртфинал на ATP Masters 1000, бе почетен с пет банера, отбелязващи петте му титли през 2008, 2010, 2013, 2014, 2017 година и със специален трофей от организаторите на турнира.

Испанецът бе изпратен с бурни аплодисменти от своите фенове и със сълзи на очи от членовете на неговото семейство.

37-годишният Надал е 36-кратен шампион на турнири ATP Masters 1000.

„Като гледам снимките, някои от тях изглеждат сякаш са били преди цял живот“, сподели още Надал, който прекара 209 седмици под номер 1 в класацията на ATP по време на кариерата си.

„Всичко, което мога да направя, е да благодаря на всички, които ми помогнаха в кариерата ми. Въпреки че моето пътуване още не е свършило, това е последният път, когато ще бъда в Мадрид. Емоциите да играя в Мадрид, пред испанските фенове, са нещо, което ще остане с мен завинаги", добави петкратният шампион в испанската столица.

"Имах късмета моята работа да бъде и мое хоби, и да го правя изключително добре. Чувствам се толкова щастлив, че съм имал всички тези преживявания. Не можех да искам повече. Надявам се, че съм дал положителен пример на новите поколения. Това е най-важното. Титлите и спортните моменти са вълнуващи”, каза още носителят на 22 титли от Големия шлем.

Сега той насочва вниманието си към следващата седмица, когато ще участва в турнира Мастърс 1000 в Рим, а след това и на Ролан Гарос, Олимпийските игри в Париж и Лейвър къп.

„Сигурен съм, че следващите поколения ще продължат да се наслаждават на атмосферата тук. Благодаря много на всички, че ми помогнахте да преживея този момент”, завърши Рафаел Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 3 до 33 градуса през май
От 3 до 33 градуса през май
Предлагат безплатни туристически обиколки на Варна
Предлагат безплатни туристически обиколки на Варна