НОВИНИ

Рафаел Надал надви Циципас за място на полуфиналите в Лондон

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:10, 20.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Тенис
рафаел надал победи циципас полуфиналите лондон

Матадора спечели срещу миналогодишния шампион в надпреварата с 6:4, 4:6, 6:2 в последния си мач в група "Лондон 2020", за да си осигури място сред последните четирима в заключителния турнир за сезона.

По този начин Надал записа за втора поредна година победа срещу гръцкия тенисист в О2 Арена в Лондон. Преди 12 месеца испанецът отново спечели в три сета, но тогава това се оказа недостатъчно, за, родения в Манакор, тенисист, за да продължи към полуфиналите.

Първият сет вървеше равностойно, но Надал нанесе решаващия удар в деветия гейм, пробивайки Цицпас, след което нямаше проблем на свой сервис да затвори сета с 6:4.

Вторият сет беше до голяма степен идентичен, само че краят беше с обратен знак. Този път шампионът от 2019 година Циципас успя да стигне до пробив в последния десети гейм, за да изравни резултата в сетовете - 1:1.

Решителния трети сет започна с размяна на пробиви, но Надал реализира два срещу само един за Циципас. Така испанецът пое контрола и поведе с 3:1 гейма, а до края не изпусна юздите, а третия му пробив окончателно сломи съпротивата на гърка и мачът приключи след 6:2 в полза на Матадора.

В спор за място на финала Рафаел Надал ще се изправи срещу победителя от група "Токио 1970", Данил Медведев, който не може да бъде изместен от първата позиция независимо от резултатите в днешните мачове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с две пети места на европейското по джудо в Прага
България с две пети места на европейското по джудо в Прага
Сериозни социални проблеми е имало в семейството на убитите деца. В Сандански е ден на траур
Сериозни социални проблеми е имало в семейството на убитите деца. В Сандански е ден на траур