НОВИНИ

Райна Тошева: Ще работим с много енергия и сърце

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:55, 09.02.2021
Чете се за: 01:10 мин.
Други спортове
райна тошева работим енергия сърце

Новият старши-треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика за девойки говори пред колегите от БНР, след като в петък официално беше назначена на поста по време на Управителния съвет на федерацията.

До момента Тошева отново беше част от екипа, който подготвя младите ни гимнастички, но имаше ролята на помощник треньор в щаба на Валентина Иванова.

„Много се радвам за гласуваното доверие. Надявам се да го оправдая. Ще дам всичко от себе си и ще работим с много енергия и сърце. Приемствеността е идеята на националния отбор за девойки. Целта е така да подготвим децата, че после да имат много по-лек преход в категория жени. Видяхме, че се получава с децата, с които досега работихме с Валя – Стилияна и Ева", сподели Тошева.

Треньорката сподели, че предстои да бъде направена селекция на отбора, пред който основните цели ще бъдат европейското първенство през 2022 г., както и планетарния шампионат през 2023 г.

"Сега сме в заварено положение, защото има деца, които в националния отбор (девойки), но те са децентрализирана подготовка. Така ще бъде до провеждането на селекцията. След нея ще бъдат избрани нови деца и те ще се готвят за европейското първенство, което ни предстои през 2022 година и за световното първенство през 2023 година. За 2021 всички международни състезания за девойки отпаднаха. Фиксирали сме дата за провеждането на селекцията, но тя трябва да бъде утвърдена от Управителния съвет на федерацията. Смятаме да бъде някъде след държавното първенство – категория Елит.

Накрая, новата старши-треньорка обяви, че състезателките ще трябва да се подготвят по новия правилник, който е с променени изисквания.

"Имаме много талантливи деца. На сега ще е различно. Те ще трябва да се подготвят по новия правилник. Там има нови изисквания. Много по-сложен е откъм трудности с тяло, трябва да наблегнем на трудността с уред. За да може да сме конкурентни на най-добрите в света, трябва да сме много добри във всичко.

Мечтата ми е да мога да изявя децата по най-добрия начин. Това, което носят, да го изкараме на преден план. Искам всяка да може да се изяви и да се покаже. Искам да получат заслужена награда за труда си", завърши Райна Тошева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средният осигурителен доход за декември е 1171,17 лева
Средният осигурителен доход за декември е 1171,17 лева
Нови табели предупреждават за лавини в района на Рилските езера
Нови табели предупреждават за лавини в района на Рилските езера