НОВИНИ

Райо Валекано удари лидера Барселона в междинния кръг от Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:14, 27.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
райо валекано удари лидера барселона междинния кръг лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Райо Валекано поднесе още една изненада в междинния 31-и кръг на Ла Лига, след като надигра с 2:1 у дома лидера в класирането Барселона.

По този начин мадридчани продължиха добрата си форма срещу "каталунците" в последно време, като в последните четири мача между тези два тима Райо може да се похвали с три победи и едно равенство.

Късно снощи двубоят отново се разви изцяло по вкуса на домакините, които откриха резултата в 19-а минута чрез Алваро Гарсия, който се разписа с хубав диагонален изстрел по земята.

Барселона беше близо до изравнителния гол в 42-а минута, когато точен бе Роберт Левандовски, но попадението не бе зачетено заради засада на полския футболист.

Малко след началото на второто полувреме пък проблемите на "каталунците" се задълбочиха, след като Френки Де Йонг допусна груба грешка в средата на терена, която позволи на Франсиско Гарсия да отмъкне топката, да напредне и да преодолее Марк Андре Тер Щеген за 2:0.

Барса все пак върна един гол чрез Роберт Левандовски в 83-а минута, но за повече момчетата на Шави нямаха сили и така трябваше да преглътнат своята едва трета загуба от началото на сезона.

Въпреки поражението обаче "блаугранас" остават начело в Ла Лига с 11 точки аванс пред големия съперник Реал Мадрид седем кръга преди края на сезона, докато успехът изкачи Райо Валекано на 9-а позиция с 43 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терминал 3 на Летище София ще е готов до 2030 г.
Терминал 3 на Летище София ще е готов до 2030 г.
Четвъртфиналните двойки в НБЛ са ясни, плейофите стартират на 2 май
Четвъртфиналните двойки в НБЛ са ясни, плейофите стартират на 2 май