НОВИНИ

Ралф Рангник отхвърли обвиненията, че лично е отстранил Роналдо

Ралф Рангник Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:53, 07.03.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Ралф Рангник изрази подкрепата си за медицинския екип на Манчестър Юнайтед след двубоя с Манчестър Сити в неделя. Мениджърът на „червените дяволи“ беше категоричен, че не може да включи в мач футболист, който не се чувства способен да играе.

Казусът възникна заради отсъствието на Кристиано Роналдо при поражението Сити с 1:4 в двубой от Висшата лига, както и заради липсата на Единсон Кавани.

Ралф Рангник потвърди, че Кристиано Роналдо, който не пътува с отбора на Юнайтед до “Етихад стейдиъм”, е отстранен от дербито заради контузия в бедрото.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, който сега работи като коментатор за Sky Sports, се усъмни в ефир в истинността на контузията на португалския национал.

Сестрата на Роналдо, Катя Авейро, също постави под въпрос отсъствието на 37-годишния футболист преди мача. Тя хареса публикация в социалната мрежа Инстаграм, в която се твърди, че футболистът не е контузен, а е изхвърлен от Ралф Рангник.

„Вярвам на моя медицински екип“, заяви след срещата със Сити временният мениджър на Юнайтед.

Според изданията на Острова, Роналдо е отлетял за Португалия, след като е научил, че няма да може да вземе участие в дербито.

„Лекарят дойде да ме види в петък сутринта преди тренировка и ми каза, че Кристиано Роналдо не може да тренира заради някакви проблеми с бедрото, същото се повтори в събота и затова той не беше част от отбора“, каза още треньорът.

Травмата на Кристиано Роналдо не беше единственият проблем за Ралф Рангник, след като Единсон Кавани също не бе на разположение. Уругвайският национал пропусна шести пореден мач, след като е обявил, че не може да вземе участие.

„Факт е, ако играчите кажат на лекаря и медицинския екип, че са контузени и не могат да играят. Трябва да го приема като мениджър. Не мога да принудя футболист да играе, ако смята, че не може да е на разположение, защото има контузия“, каза още Рангник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олена Коцева, "Мати Украйна": Това е геноцид срещу украинския народ
Олена Коцева, "Мати Украйна": Това е геноцид срещу украинския народ
Петима наши борци излизат в първия ден на европейското до 23 години
Петима наши борци излизат в първия ден на европейското до 23 години