НОВИНИ

Рами Киуан и Николай Маринов осигуриха още два медала за България от Европейско по бокс за младежи

рами киуан николай маринов осигуриха два медала българия европейско бокс младежи
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
20:27, 19.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Рами Киуан записа втора убедителна победа на Европейското първенство до 22 години в Пореч, Хърватия. Националът ни при 75-килограмовите се класира за полуфиналите на шампионата, като по този начин си осигури минимум бронзово отличие от турнира.

Рами преодоля по категоричен начин съпротивата на унгареца Сома Местер. Нашият боксьор доминираше в срещата, като дори бе близо до това да откаже съперника си в третия рунд. Българинът показа много разнообразен стил и заслужи достигането до полуфиналите.

За място на финал в неделя Рами ще се изправи срещу сърбина Алмир Мемич.

Николай Маринов осигури четвърти медал за България от Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия.

Родният талант се класира за полуфиналите в категория до 57 килограма, след като победи украинеца Дмитрий Молодан. По този начин Маринов си гарантира минимум бронзово отличие от шампионата.

Националът ни показа много воля и желание, като намери точната дистанция и по-бързо и умело се ориентира срещу стила на силния си съперник. Това му донесе успех и място на полуфиналите, където в неделя вечер ще срещне нов сериозен противник, в лицето на италианеца Микеле Балдаси.

Поражение допусна Ясен Радев. В категория до 54 килограма той отстъпи на коравия турчин Самет Гюмюш в равностоен мач с 1:3 съдийски гласа и приключи участието си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат безплатна правна помощ на хора в отдалечени населени места
Предлагат безплатна правна помощ на хора в отдалечени населени места
С какви хиперзвукови ракети разполага Русия?
С какви хиперзвукови ракети разполага Русия?