НОВИНИ

Рами Киуан ще боксира за медал на световното първенство в Ташкент

рами киуан боксира медал световното първенство ташкент
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 09.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Рами Киуан стана четвъртият българин, който се класира за четвъртфиналите на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан, след като елиминира с 5:0 съдийски гласа сириеца Ахмед Госоон в категория до 75 кг.

Мачът срещу Госон започна отлично за българина, който в първия рунд поддържаше добра дистанция спрямо своя противник и използваше отлично своите шансове да контраатакува.

Във втората час обаче сириецът потърси някаква промяна и подходи доста по-агресивно, което доведе до няколко тежки попадение в главата на нашия боксьор.

Така, всичко трябваше да се реши в третия и последен рунд, в който, за наша радост, Рами Киуан демонстрира, че е по-класният състезател и след много силна финална минута заслужи крайната победа с пълно съдийско единодушие.

По този начин българина си осигури място в четвъртфиналите на категория до 75 кг, а в спор за медал той ще се изправи срещу победителя от битката между кубинеца Йоенлис Ернандес и Джаргалин Отгонджаргал от Монголия.

С успеха си Киуан се присъедини към Ергюнал Себахтин, Хавиер Ибаниес и Радослав Росенов, като всички те в утрешния ден ще се качат на ринга в опит да си гарантират поне бронзов медал от шампионата на планетата.

Не пропускайте битките на българските боксьори, както и всички останали четвъртфинали от свеотовното първенство в сряда в преките предавания на БНТ 3 от 12.00 и от 16.00 часа. Срещите ще може да наблюдавате и онлайн на нашия сайт bntnews.bg/sport

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Прекалено много се забавя връчването на първия мандат
Георги Свиленски: Прекалено много се забавя връчването на първия мандат
Стефано Пиоли: Вярваме, че можем да отстраним всеки
Стефано Пиоли: Вярваме, че можем да отстраним всеки