НОВИНИ

Рандал Коло Муани донесе важен успех за Франция срещу Белгия като гост в Лигата на нациите

Нападателят на ПСЖ вкара и двата гола за победата с 2:1 на стадион "Крал Болдуин" в Брюксел.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:50, 14.10.2024
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Рандал Коло Муани, Национален отбор на Франция по футбол
Снимка: БТА
Слушай новината

Франция остана в битката за първото място в група A2 на Лигата на нациите. "Петлите" надиграха с 2:1 Белгия на стадион "Крал Болдуин" в Брюксел. Рандал Коло Муани вкара и двата гола за селекцията на Дидие Дешан в изключително драматичен мач, който те доиграха с 10 човека, заради вторият жълт картон на капитана Орелиен Чуамени в 76-ата минута.

Донякъде очаквано домакините заиграха на по-високо темпо и поеха инциативата в двубоя. В 18-ата минута Леандро Тросар отне топката в средата на терена и пробяга с нея дълбоко в наказателното поле. Последва шут, който бе отразен от Майк Менян.

В средата на първото полувреме "червените дяволи" получиха дузпа за нарушение на Уилям Салиба срещу Лоис Опенда. С изпълнението се нагърби капитанът Юри Тилеманс, който обаче прати топката над вратата и така резултатът остана непроменен.

В 25-ата минута "петлите" можеха да сложат още сол в раната на своите домакини, когато Брадли Баркола преодоля двама защитници на Белгия, навлезе навътре и стреля, но Кун Кастелс бе подготвен и изби кълбото.

Осем минути по-късно бе ред и на Франция да получи право да изпълни 11-метров наказателен удар. След като падна на земята, централният защитник Ваут Фас се опита да спре рейта на Баркола, като блокира топката с ръка. За разлика от Тилеманс, Рандал Коло Муани бе далеч по-точен и нападателят на ПСЖ откри резултата.

В третата минута на добавеното време Белгия все пак стигна до изравнително попадение. Тимоти Кастан центрира от левия фланг към Опенда, който се измъкна от Салиба и с удар с глава върна интригата в двубоя. Така възпитаниците на Доменико Тедеско се оттеглиха на почивката в преповдигнато настроение.

След подновяването на играта, Тилеманс имаше добър шанс да изкупи вината си от пропуснатата дузпа. Капитанът на "червените дяволи" излезе очи в очи със стража на гостите Майк Менян в 55-ата минута, но стражът на Милан излезе навреме и затвори ъгъла за стрелба.

Три минути по-късно Франция си върна водачеството за момент, благодарение на Ману Коне, който от втория опит преодоля Кастеелс, но при изграждането на атаката голмайсторът Коло Муани е играл с ръка и така голът бе отменен.

В 62-ата минута обаче нищо не можа да спре нападателят на Пари Сен Жермен, който отбеляза второто си попадение в днешния сблъсък. Съотборниците му Дембеле и Баркола разиграха топката към Лука Дин, който центрира към Коло Муани, който отново бе безупречен.

Както срещу Италия, Белгия получи нов живот в срещата, след като капитанът на "петлите" Орелиен Чуамени бе изгонен с втори жълт картон за нарушение на границата на наказателното поле срещу Юри Тилеманс, четвърт час преди края на двубоя.

Този път обаче "червените дяволи" не успяха да стигнат до обрат, благодарение на непробиваемата френска защита, която си тръгна от Брюксел с трите точки.

Така Франция запази второто си място в група А2 на Лигата на нациите с 9 точки от 4 мача. Белгия пък почти сигурно ще завърши на трета позиция. Засега селекцията на Доменико Тадеско има 4 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия се справи с лекота с Израел в Лигата на нациите
Италия се справи с лекота с Израел в Лигата на нациите