НОВИНИ

Рангел Бизюрев отива на съд за убийството в Цалапица, извършено с особена жестокост

Той ще отговаря по един от най-тежките членове за престъплението

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
10:28, 17.06.2024 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Магистратите са преценили, че Бизюрев ще отговаря по един от най-тежките членове за престъплението – убийство, извършено с особена жестокост. След като беше екстрадиран от Дания за процеса, мъжът е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пред съда Рангел Бизюрев призна преди месец, че заради обидни думи е нанесъл няколко удара на Митко. Той пое цялата вина и свидетелства, че близнаците Валентин и Борислав Динкови са му помагали само да скрие тялото.

Майката на убития Димитър Малинов обаче ще поиска в хода на делото да бъдат направени още експертизи. По думите ѝ, все още не е изяснено кой е звъннал на Митко, за да излезе във фаталната нощ.

Атанаска Бакалова, майка на Димитър Малинов: "Все още не е доказано кой е нанесъл ударите, които са счупили носа, счупили са челюстта и Митко не е можел да диша през носа. Митко е заровен жив, можело е да му дадат първа помощ и сега те щяха да бъдат осъдени за нанасяне на побой, но той щеше да е жив и да е сред нас."

Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по вече окончателното обвинение срещу Бизюрев.

Делчо Джубелиев - адвокат на Рангел Бизюрев: "Как ще съм изненадан като знам, то не е повдигнато на досъдебното производство. Аз не мога да бъда изненадан, защото когато е водено разследването, същото обвинение е повдигнато."

На 20 юли ще стане една година от убийството на младия мъж. Случаят прикова общественото внимание с множество протести срещу забавянето на разследването.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ерик тен Хаг: Манчестър Юнайтед ми призна, че са говорили с Томас Тухел
Ерик тен Хаг: Манчестър Юнайтед ми призна, че са говорили с Томас Тухел
27 златни медала за България на Световната купа по кикбокс в Унгария
27 златни медала за България на Световната купа по кикбокс в Унгария