НОВИНИ

Рангник: Лингард остана заради скандала с Грийнууд

Ралф Рангник
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:02, 03.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник заяви, че решението клубът да не се раздели с Джеси Лингард е било свързано с действията на съотборника му Мейсън Грийнууд.

На днешната пресконференция германецът разкри, че след като фланговият футболист бе обвинен в изнасилване и заплахи за убийство спрямо бившата му приятелка Хариет Робсън, Джеси Лингард е заел неговото място в плановете му.

"До почивката за мачовете на националните отбори Мейсън Грийнууд тренира с отбора. Преди три седмици Джеси Лингард не искаше да напуска, но след това промени мнението си. Бях склонен да се разделя с него, но обстоятелствата от последните дни промениха нещата", пояснява треньора, визирайки решението на клуба да отстрани Мейсън Грийнууд от тренировки до второ нареждане.

63-годишният специалист сподели, че липсата на желаната оферта също е повлияла за решението на управата.

"В понеделник ръководството реши, че иска Джеси Лингард да остане в отбора. Все пак заменя състезател, който играеше често, а и не постигнахме желаната уговорка с никой друг клуб", пояснява той.

Нюкасъл и бившия отбор на англичанина Уест Хем преговаряха за подписа на играча в последния ден от зимния трансферен прозорец.

Следващият мач на "червените дяволи" е в петък (4 февруари) в 4-ия кръг на Купата на Англия. Опонент на манчестърския тим е Мидълсбро.

Джеси Лингард ще получи кратка почивка, за да "съсредоточи мислите си" и ще пропусне двубоя. Едисон Кавани също ще отсъства, заради почивка от ангажиментите му с националния отбор на Уругвай. Пол Погба ще се завърне в състава за сблъсъка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според разследващите в Бургас трети човек е помагал на майката и сина, превозвали мигранти
Според разследващите в Бургас трети човек е помагал на майката и сина, превозвали мигранти
Лампард: Ще дам всичко от себе си
Лампард: Ще дам всичко от себе си