НОВИНИ

Рангник посъветвал Ван Де Беек да остане на "Олд Трафорд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 15.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
рангник посъветвал ван беек остане олд трафорд
Снимка:
Слушай новината

Нидерландският футболист на Манчестър Юнайтед Дони Ван Де Беек е бил посъветван от временния наставник на "червените дяволи" Ралф Рангник да не напуска отбора през януарския трансферен прозорец.

По думи на германеца обаче 24-годишният футболист ще трябва да се бори сериозно, ако иска да получава повече шансове за изяви.

Определено тези думи не вдъхват много поводи за оптимизъм у Ван Де Беек, който година и половина след пристигането си на "Олд Трафорд" продължава да бъде пренебрегван от наставниците.

Мъченията започнаха още при Оле Гунар Солскяер, като след неговото уволнение се считаше, че нидерландецът ще получи повече шансове за изява.

Рангник обаче също не разчита кой знае колко на юношата на Аякс, който под негово ръководство е изиграл един единствен пълен двубой. Става въпрос за мача от Шампионската лига срещу Йънг Бойс, когато "червените дяволи" излязоха с доста експериментален състав.

Игровото време за Ван Де Беек е много важно и от гледна точка на желанието му да бъде част от състава Нидерландия за Световното първенство в Катар в края на настоящата година.

За последно футболистът на Юнайтед игра за страната си през март 2021 година, а впоследствие контузия го спря от участие на Евро 2020. След заставането на Луис Ван Гаал начело на "лалетата" пък Дони Ван Де Беек бе тотално зачеркнат от сметките именно заради липсата на игрови минути за клубния му отбор.

Последният коз на Юнайтед, с който те могат да се опитат да задържат нидерландеца в своите редици е ангажирането на Ерик тен Хаг за постоянен треньор на клуба през лятото. Именно под ръководството на Тен Хаг Ван Де Беек се превърна в основен футболист за Аякс преди да бъде трансфериран в Юнайтед през лятото на 2020 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът на РСМ обсъжда избора на новото правителство
Парламентът на РСМ обсъжда избора на новото правителство
30 години от признаването на Р Северна Македония за независима държава
30 години от признаването на Р Северна Македония за независима държава