НОВИНИ

Рангник също се дистанцира от неваксинирани нови попълнения

Ралф Рангник
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 27.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Манчестър Юнайтед Ралф Ранкник заяви, че е малко вероятно клубът да привлича неваксинирани футболисти. Това стана ясно на пресконференцията преди гостуването на Нюкасъл от 19-ия кръг на Висшата лига.

Мнението му съвпада с това на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който също изрази скептицизъм към неваксинираните футболисти.

"Разбирам напълно какво е казал Юрген. Ваксинирането ще бъде взето под внимание. Зависи и от това, ако искаш да привлечеш играч и рискуваш той да не е на разположение. Трябва да си наясно, че той може да не е на разположение не само за десет дни, но това може да се случи редовно във времената на коронавируса. Това е проблем, върху който клубовете трябва сериозно да помислят", смята старши треньорът на "червените дяволи".

Той призна, че не е наясно дали неговите възпитаници са ваксинирани.

"Не знам кои от нашите футболисти са имали две или три дози от ваксината. Това е въпрос, на който може да отговори само нашият медицински щаб. Но знам от него, че нашето съотношение на ваксинирани футболисти е над средното за Висшата лига", категоричен бе 63-годишният специалист.

Германецът разкри работния процес в отбора по време на изминалата седмица, в която част от състава бе заразен с коронавирус.

"Говорих с повечето от играчите, които бяха в изолация или с положителни тестове. Разговарях с 16 или 17 играчи индивидуално по телефона, да чуя в какво състояние са и как се чувстват. С треньорския ми щаб им предоставихме видео кадри и започнахме да им ги показваме от вторник", допълни той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 8 лв. достигна цената на свинското преди Нова година
До 8 лв. достигна цената на свинското преди Нова година
Тик Ток е най-популярният уебсайт на 2021 г.
Тик Ток е най-популярният уебсайт на 2021 г.