НОВИНИ

Расистки скандал прекрати срещата ПСЖ-Истанбул Башакшехир от ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:12, 09.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
расистки скандал прекрати срещата псж истанбул башакшехир

В група Н на Шампионската лига се разрази огромен скандал на мача ПСЖ - Башакшехир, който бе прекъснат в 14-ата минута.

Причината бе расистка обида от четвъртия съдия - румънецът Себастиан Култеску, към помощник треньора на турския отбор от Камерун Пиер Уебо.

Това доведе до сериозни разправии около тъчлинията, които се отразиха във вдигането на жълти и червени картони за играчите и хора от щаба на Истанбул Башакшехир.

В край на сметка след около десет минутен спор, гостите взеха решение да се приберат в съблекалните, а играчите на ПСЖ сториха същото, демонстрирайки солидарност.

Първоначално, срещата трябваше да се поднови в 23 часа българско време, като "парижани" дори загряваха в тунела, но в край на сметка турския състав отказа да се завърне на терена.

Така двубоят ще бъде доигран тази вечер, започвайки от 14-та минута, като ще бъде ръководен от изцяло нова съдийска бригада.

Тимът на ПСЖ вече на практика се класира за 1/8 финалите в надпреварата, след като снощи РБ Лайпциг се справи с Манчестър Юнйатед като домакин с 3:2.

При победа обаче, играчите на Томас Тухел ще си осигурят първото място в групата, което на теория би трябвало да им донесе по-благоприятен жребий за следващата фаза на турнира.

Любопитното е, че провинилия се Кулцеску само преди около месец гостуваше в България, за да ръководи контролата среща на националния отбор срещу тима на Гибралтар.

Преди години румънецът заради лошо представяне дори е губил международната си значка, даваща му право да ръководи мачове на европейско ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Скопие заложи на дипломатическа и медийна кампания за дискредитиране на България
МВнР: Скопие заложи на дипломатическа и медийна кампания за дискредитиране на България
Свещеници влизат в COVID отделения да вдъхнат кураж на болните
Свещеници влизат в COVID отделения да вдъхнат кураж на болните