НОВИНИ

Разбиха престъпна група за измами в Северна България

разбиха престъпна група измами северна българия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 18.11.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

При успешна реализация срещу телефонните измами е неутрализирана престъпна група, действала на територията на Северна България, съобщават от МВР. Съвместните действия са осъществени на 17 ноември от служители на ГД „Национална полиция“, на ОДМВР- Плевен и техни колеги от РУ-Попово при ОДМВР-Търговище.

В резултат на активната работа на криминалистите, на територията на Попово, са задържани жена и мъж, работили по схемата за купуване на пелети по интернет.

Според първоначалните данни 31-годишната жителка на плевенското село Ореховица извършвала измамите, а 27-годишният от Попово играел ролята на „муле“. При обиск са иззети мобилни телефони, СИМ карти, пари и веществени доказателства, свързани с извършваната от тях престъпна дейност.

До момента са установени няколко жертви на територията на областите Плевен, Монтана и Търговище, набелязани от извършителите на случаен принцип. Измамите са на стойност около 3000 лева.

Двамата задържани са в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Плевен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарбине Мугуруса спечели титлата от финалния турнир
Гарбине Мугуруса спечели титлата от финалния турнир
Българка с европейско отличие за най-значим предприемач под 40 години
Българка с европейско отличие за най-значим предприемач под 40 години