НОВИНИ

Разбиха високотехнологична наркоооранжерия в Търговище (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 12.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Криминално
Слушай новината

Специализирана полицейска операция на ГД "Национална полиция" и областните ѝ дирекции в Шумен и Търговище разкри високотехнологична наркооранжерия в Търговище, съобщават от МВР.

Спецакцията е проведена на 11 август, но действията са започнали преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана дейност по отглеждане на конопени растения на двама мъже от Шумен.

Служители на ОДМВР - Шумен задържали двама мъже на 38 и на 40 години от Шумен и 48-годишна жена от Велики Преслав при влизането им в халета в масивна постройка в покрайнините на Търговище. Малко след това на място пристигнали двама 40-годишни мъже от Велики Преслав и един 37-годишен мъж от Търговище, които също са задържани.

Открити са шест огромни помещения за отглеждане на марихуана, разположени в двуетажната промишлена сграда. В четири от тях е имало над 7000 саксии с растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Всички помещения са оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата. Иззети са близо 42 кг суха тревиста маса. Всички системи се поддържали от мощен дизелов електрогенератор, захранван с гориво от големи съдове.

Според криминалисти плантацията в Търговище е най-добре оборудваната и с най-голям брой растения от рода на конопа, на която са попадали служителите на реда в областта.

Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност, между които претърсвания в обитавани от задържаните имоти и ползваните от тях автомобили. В двама от тях са открити наркотични вещества и голяма сума пари. Действията по разследването се осъществяват и към момента.

Образувано е досъдебно производство, което е под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На прага на учебната година в САЩ: Задължителни ли ще са маските за децата
На прага на учебната година в САЩ: Задължителни ли ще са маските за децата
ЦСКА ще довършва започнатото срещу Осиек
ЦСКА ще довършва започнатото срещу Осиек