НОВИНИ

Разходите за заплати в Манчестър Юн са се покачили с идването на Роналдо

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 18.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Разходите за заплати във футболния Манчестър Юнайтед са се увеличили значително, информират медиите в Англия. За заплатите на персонала, включително на играчите, клубът харчи 354 милиона паунда годишно (почти 422 милиона евро годишно).

Според данните, с пристигането на Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан, това перо в клуба е нараснало с 23,1%.

Приходите на Манчестър Юнайтед обаче са се покачили само с 16,1% до 126,5 милиона паунда (над 150 милиона евро).

Приходите от самите мачове са достигнали 18,8 милиона паунда, спрямо 1,7 милиона паунда миналата година, тъй като трибуните бяха празни.

Към 30 септември Манчестър Юнайтед има дълг в размер на 439,7 милиона паунда (почти 524 милиона евро). Това е малко по-малко от миналата година: през 2020 г. дългът на Манчестър Юнайтед е 440,6 милиона паунда (525 милиона евро).

Напускащият изпълнителен вицепрезидент Юнайтед Ед Уудуърд обяви обаче, че "приоритет е успехът на терена", тъй като последните финансови резултати на клуба се обявяват на фона на лошо представяне на тима.

Цифрите идват в момент, в който на отбора му липсва блясък на терена и зае шесто място във Висшата лига след гръмките загуби от съперниците Ливърпул и Манчестър Сити през последните седмици.

Ед Удуърд, който ще напусне поста в края на годината, обяви по повод финансовите резултати: „Докато тези финансови резултати днес демонстрират нашата устойчивост във времето на пандемия, нашият основен приоритет сега е успехът на терена. Мениджърът, играчите и всички в клуба са решени да постигнат тази цел."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карнавален колорит в Боливия (Снимки)
Карнавален колорит в Боливия (Снимки)
Учениците, дали положителна проба за ковид в Севиля, вече са на родна земя
Учениците, дали положителна проба за ковид в Севиля, вече са на родна земя