НОВИНИ

Разкриха два случая на иманярска дейност в района на Силистра

bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 17.09.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
задържаха двама иманяри специализирана операция полицията плевен
Слушай новината

Служители от Гранично полицейско управление - Силистра проведоха две специализирани операции за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 14 септември, след предприети оперативно-издирвателни действия в имот в село Черник, община Дулово, са намерени металдетектор, монета от жълт метал, 7 монети от различен метал с видимо старинен вид, с патина и пръст върху тях, 2 апликации и 2 върха на стрели с различна големина и форма.

Два дни по-късно, на 16 септември, при претърсване в имот в село Скала, община Дулово, граничните полицаи открили металдетектор, 8 монети от различен метал, с различна големина и форма, старинен пръстен и 11 други предмета - апликации, археологически фрагменти.

Установени са лицата, които са намерили и съхранявали намерените от граничните полицаи предмети. По двата случая са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава активно под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура - Силистра.

Снимки: МВР

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патрис Евра се пошегува с Роналдо с видео с овце
Патрис Евра се пошегува с Роналдо с видео с овце
България с участници на Европейското първенство по киокушин
България с участници на Европейското първенство по киокушин