НОВИНИ

Разкриха две наркооранжерии при спецакция в Добричко

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Надежда Карапанчева
13:26, 03.06.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Две наркооранжерии бяха разкрити при спецоперация в Добричко. Задържани са трима мъже, установено е и оборудване за изграждане на още една оранжерия.

Акцията е проведена на 31 май и 1 юни на територията на Добричка област по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.

В халета на бивш животновъден комплекс край град Тервел са установени две помещения, обособени за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 102 саксии, както и високотехнологичното оборудване за отглеждането на наркокултурата. Открито е и помещение, пригодено за сушилня, откъдето са иззети 2 кг суха тревна маса канабис.

В рамките разследването, в частен имот в село Владимирово, униформените попаднали на оборудване за изграждане на наркооранжерия - въздухопроводи, вентилационни кутии с ел. мотори, филтри, лампи и други уреди.

Други 119 саксии, в които се отглеждало идентично растение, са установени при претърсване на гориста местност в землището на село Бенковски. Поливането им се е извършвало посредством изградени системи за напояване, от мястото са иззети и торови смеси.

Задържани са трима мъже – на 46, 33 и 68 години.

С постановление на прокуратурата те са привлечени в качеството на обвиняеми, като на най-възрастният е наложена мярка „подписка“, а за останалите двама - предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане по стража“.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на прокуратурата.

В акцията участваха криминалисти и разследващи полицаи на областните дирекции в Добрич и Варна, пожарникари, служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и експерти от Научно-техническа лаборатория.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леганес и Валядолид са обратно в Ла Лига, ясни са отборите в плейофите
Леганес и Валядолид са обратно в Ла Лига, ясни са отборите в плейофите
Ясен е отборът на Франция за Олимпийските игри в Париж
Ясен е отборът на Франция за Олимпийските игри в Париж