НОВИНИ

Разкриха ултрамодерна наркооранжерия в Ботевград (СНИМКИ)

разкриха ултрамодерна наркооранжерия ботевград снимки
bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 28.05.2022
Чете се за: 01:10 мин.
У нас
Слушай новината

В хода на продължаващата специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, вчера на територията на Ботевград е разкрита високотехнологична оранжерия за отглеждане на марихуана. Реализацията е осъществена от служители на криминална и икономическа полиция в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Ботевград, съобщиха от МВР.

След обобщаване и извършен анализ на придобитата оперативна информация, в условията на неотложност, вчера те пристъпили към претърсване на хале в индустриалната зона на града.

В сградата е установено високотехнологично помещение с изградена климатична и отоплителна система и система за въздушно-капково напояване от най-висок клас, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа.

Иззети са множество торове, чували със земна маса, кварцови лампи, стръкове от рода на конопа, както и суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по установяване на лицата, съпричастни към осъществяваната престъпна дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сребро за Ивет Горанова от Европейското първенство в Турция
Сребро за Ивет Горанова от Европейското първенство в Турция
Приключи плановият годишен ремонт на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй"
Приключи плановият годишен ремонт на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй"