НОВИНИ

Разкриват автобусна линия до летище "Пловдив"

повече автобуси градския транспорт пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 02.09.2021
5501
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Нова редовна автобусна линия до летище "Пловдив" ще бъде разкрита.

Решение за това бе взето на среща при областния управител на Пловдив след множество сигнали от недоволни пътници, които до момента са лишени от обществен превоз до отстоящата на 12 км от града аерогара.

Маршрутът на линията ще е от автогара "Родопи" до летищния терминал. Разписанието ще бъде съобразено с пристигащите и заминаващите полети.

Осигуряването на обществен транспорт се налага и поради заявените намерения от нискотарифната компания "Уиз еър" за полети от и до Лутън, Дортмунд и Меминген, които се очакват от 3 ноември. Така аеропортът ще обработва по 10 полета седмично, което означава около 6 000 пътници месечно. Като се добавят и очакваните зимни чартърни полети, нуждата от транспорт става все по-осезаема.

Областният управител препоръча летището да обяви конкурс за таксиметрови фирми по модела на летище "София", с които да се допълни обслужването.

Очакват се около 30 милиона лева от летище "София" да бъдат влети към летище "Пловдив". Те ще бъдат инвестирани в подобрение на инфраструктурата, включително и за изграждането на карго терминал, с какъвто аеропортът към момента не разполага, обяви Лъчезар Миленчев, изпълнителен директор на летище "Пловдив".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КАТ започва масови проверки по пътищата
КАТ започва масови проверки по пътищата
Играч на Исландия е обвинен в сексуално насилие, от федерацията хвърлиха оставки
Играч на Исландия е обвинен в сексуално насилие, от федерацията хвърлиха оставки