НОВИНИ

Разпитаха в съда таксиметровия шофьор, закарал Георги Георгиев до дома на Дебора

Делото продължава

Георги Георгиев - Дебора
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 12.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ключовият свидетел по делото "Дебора" се оказа таксиметров шофьор. За него се смята, че е закарал Георги Георгиев до Стара Загора, когато се е случило жестокото обезобразяване на младото момиче.

Днес мъжът даваше обяснения пред съда повече от час при закрити врата. На излизане от залата свидетелят не пожела да отговори дали поддържа показанията си в досъдебната фаза. Според защитата на Георгиев обвинителната теза започва да се пропуква именно след този разпит.

"Днес разпитахме основния свидетел на прокуратурата, който твърдеше, че е закарал Георги до определено място. Оказа се обаче от неговите показания, че именно полицията го е закарала на въпросното място и тя е посочила къде трябва да е бил спрял", посочи адвокат Петър Кънев. Той добави, че според него в хода на процеса срещу Георгиев няма нито едно годно доказателство, което да го уличава.

Следобед делото продължава с изслушване на вещите лица, изготвили експертизата, свързана със следствения експеримент. След това защитата ще прецени дали отново да поиска по-лека мярка за Георгиев, който е в ареста от 30 юли миналата година. На предишното заседание съдът реши Георги да бъде под домашен арест, но след протест на прокуратурата окръжният съд го остави в ареста.

Срещу него има повдигнати три обвинения – за средна телесна повреда след нанасяне на 18 прорезни рани с макетен нож, за принудително подстригване на косата на момичето и за заплахи за убийство. Той е пожелал да даде обяснения последен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа в Плевенско, има загинал
Тежка катастрофа в Плевенско, има загинал
Константин Папазов: Бяхме много близко да последваме съдбата на ЦСКА
Константин Папазов: Бяхме много близко да последваме съдбата на ЦСКА