НОВИНИ

Разпределят към училищата нови 90 000 теста

разпределят училищата 000 теста
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
10:09, 03.12.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Още
Слушай новината

Късно снощи в склада на Българския Червен кръст пристигнаха нови 90 000 теста за ученици. Днес те се разпределят в училищата, съобщават от Министерствто на образованието и науката.

Така недостигът на тестове за изследването на учениците от 1-ви до 12-и клас, които ще се върнат в класните стаи на 6 декември т.г., намаля до 60 000 теста. Все още няма тестове за 13 декември т.г.

В края на днешния ден просветното министерство ще има информация колко родители и ученици са дали съгласие за възстановяване на присъственото обучение с тестване веднъж в седмицата.

Всички ученици се връщат в клас от понеделник, каза Стойчо Кацаров

Вчера здравният министър заяви, че тестването веднъж седмично повишава леко риска, но е пренебрежимо малко повишение и не представлява сериозна опасност за цялостната ситуация.

"Предложението на експертите е тестването на учениците да се прави веднъж седмично, защото епидемичната ситуация го позволява, броят на заразените намалява непрекъснато и регистрираната заболяемост при деца под 19-годишна възраст е изключително ниска, и защото резултатите от тестовете, които се провеждаха в училищата през предишните две седмици, сочат нисък процент на положителни резултати", декларира Кацаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Готови сме с програма за действие в първите 100 дни
Корнелия Нинова: Готови сме с програма за действие в първите 100 дни
Любомир Каримански: Нека предложим на обществото истинска и осезаема промяна
Любомир Каримански: Нека предложим на обществото истинска и осезаема промяна