НОВИНИ

Разширението на газопреносната мрежа премина успешен финансов одит

Николай Минков
от Николай Минков
11:12, 24.12.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
bdquoбулгартрансгазldquo търси нов заем 400 млн лева газовите проекти нас
Слушай новината

„Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и околна среда (CINEA) приключиха процедура по финансово одитиране на разходите по проекта „Рехабилитация, модернизация и разширяване на българската преносна система - Фаза 2“.

Проектът е от общ интерес за Европейския съюз и е реализиран с грантово финансиране. Предвижда се рехабилитация на два участъка от Северния полупръстен на българската газопреносна мрежа.

Извършеният одит обхваща разходите, направени от началото на изпълнение на грантовото споразумение от 8 януари 2019 г. до 31 декември 2020 г.

В рамките на проверката е извършен преглед на системите за счетоводство и управление на проекти на „Булгартрансгаз“ и на съответната документация. Установено е , че проверените обществени поръчки съответстват на българското и европейско законодателство. Потвърден е и пълният размер на заявените от дружеството разходи за възстановяване, съобщават от "Булгартрансгаз".

Направени са препоръки и са дадени указания относно отчитането на дейностите и разходите по проекта, които ще бъдат приложени, както при финалното отчитане на одитирания проект, така и по отношение на другите финансирани от CINEA проекти, които „Булгартрансгаз“ изпълнява.

Това са разширението на хранилището в Чирен и интерконектора България - Сърбия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният шампион с Франция през 2018 г. Блес Матюиди се сбогува с футбола
Световният шампион с Франция през 2018 г. Блес Матюиди се сбогува с футбола
Локомотив Пд продава трима играчи на ЦСКА 1948
Локомотив Пд продава трима играчи на ЦСКА 1948