НОВИНИ

Разследване за възникналите взривове край Елин Пелин се води под надзора на Софийската окръжна прокуратура

един склад фойерверки гръмнал
bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 26.07.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Разследване за възникналите взривове и пожар край Елин Пелин се води под надзора на Софийската окръжна прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано с първо действие по разследването – разпит на свидетел, за това, че в складова база на фирма „Е.“ ЕООД в село Гара Елин Пелин, при извършване на трудова дейност, представляваща източник на повишена опасност, е възникнал тежък инцидент с пострадали.

С постановление на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов разследването е възложено на Националната следствена служба. Петима дежурни следователи веднага са изпратени на местопроизшествието. Извършени са разпити на свидетели.

Екип на НСлС има готовност да започне оглед, незабавно след като приключат действията на служителите от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, и няма опасност от нови взривове.

Тази сутрин е започнал оглед на логистичната база на голяма верига хранителни магазини, в която в четвъртък вечерта възникна последващ пожар.

По досъдебното производство предстои извършването на множество процесуално-следствени действия, при които ще се проверява и дали са спазени условията за съхранение и за работа с взривни вещества и други детайли. Обект на анализ и проверка ще са всички възможни версии, в т.ч. взривовете и пожара на складовете с пиротехника да са възникнали вследствие на умишлени действия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технологична грешка е най-вероятната причина за взривовете в складовете за фойерверки край Елин Пелин
Технологична грешка е най-вероятната причина за взривовете в складовете за фойерверки край Елин Пелин