НОВИНИ

Разследват 57-годишен мъж, прострелял съседа си в с. Плетена

разследват годишен мъж прострелял съседа плетена
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 14.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършен опит за убийство - престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК. Досъдебното производство е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.

Вчера вечерта, 13.06.2020 г., в махала „Забърдо“, възникнал скандал между жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му. След вербални нападки между страните 57-годишен мъж прострелял съседа си.

Извършителят на престъпното деяние – Ц.М., е бил задържан от органите на реда, а оръжието – пистолет м. „Макаров“, иззето. Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието.
Пострадалият тридесет и пет годишен мъж е бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в гр. Гоце Делчев, а по-късно - в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели. Предстои, с постановление на наблюдаващия прокурор, Ц.М. да бъде задържан за срок до 72 часа, както и внасяне на искане в съда за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да озвучаваш сам десетки роли: Петър Байков говори с 30 гласа в един филм
Да озвучаваш сам десетки роли: Петър Байков говори с 30 гласа в един филм
Лудогорец изяви позиция за хазартните игри
Лудогорец изяви позиция за хазартните игри