НОВИНИ

Разследват агента на Уейн Рууни, платил е заплатите на играчи и треньори

Уейн Рууни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 28.06.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Английската футболна асоциация (ФА) води разследване срещу агента Уейн Рууни - Пол Стретфорд.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед беше старши треньор на Дерби Каунти от 2020 до 2022 година. През септември 2021 година клубът премина под формата на външно управление и му бяха отнети 12 точки, а след това още 9, заради финансови проблеми. В резултат на това клубът изпадна от Чемпиъншип.

Според The Telegraph американският бизнесмен Крис Киршнър, който претендираше да придобие отбора, обеща да плати заплатите на футболистите и членовете на треньорския щаб през май. Той обаче не успя да удържи на думата си и в крайна сметка се отказа от намеренията си да купи клуба.

Според Футболната асоциация на Англия агентът на Уейн Рууни Пол Стретфорд е написал чек за 1.6 милиона паунда, за да осигури средства на отбора. Сега обаче той е обвинен, че заради действията му може да възникне конфликт на интереси.

Ще бъдат разгледани и връзките на мениджъра с Крис Киршнър - смята се, че те са били партньори, когато американецът се е опитал да купи Престън.

Ако ФА установи нарушение на правилата, агентът на Уейн Рууни ще бъде глобен, а в най-лошия случай ще изгуби работния си лиценз.

Според източник на изданието, Пол Стретфорд е потвърдил участието си в изплащането на заплатите, за да осигури функционирането на клуба през май.

Наскоро Уейн Рууни се оттегли от поста старши треньор на Дерби Каунти - въпреки че премина през трудни времена с клуба, загубвайки административно точки и изпадайки от Чемпиъншип за първи път от 26 години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха десетки мъртви мигранти в камион в Тексас
Откриха десетки мъртви мигранти в камион в Тексас
Зафир Зарков за новата билетна система в София: Запазваме цената на основните превозни документи
Зафир Зарков за новата билетна система в София: Запазваме цената на основните превозни документи