НОВИНИ

Разследват смъртта на 2-годишно дете в Смолян

разследват смъртта годишно дете смолян
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 12.01.2023 (обновена)
6153
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Двегодишно момченце е занесено без жизнени показатели на ръце от родителите си в болницата в Смолян. След един час реанимация медиците от Спешно отделение не успяват да го върнат към живот. За трагедията съобщиха от полицията в града.

За безжизненото дете е подаден сигнал около 19.10 ч. вчера на тел. 112 в РУ-Смолян от служител на спешен кабинет към МБАЛ-Смолян. Той е съобщил, че при тях е постъпило 2-годишно момченце, което се е задавило с храна. То е било без сърдечен ритъм и жизнени функции. Тялото на детето е преведено за аутопсия.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и следовател при ОП-Смолян.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян. Разпитани са свидетели и е назначена съдебномедицинска експертиза. Предстои изясняване на причините за смъртта на детето.

"Детето е било с липсващи жизнени показатели по данни на колегите, на дежурния лекар - не е имало дишане, не е имало сърдечна дейност и е имало трайно разширени зеници, т.е. детето е било мъртво... Колегата, който е дежурен е направил интубация, близо един час е водена кардио пулмонална ресостикация или опити за съживяване, но за съжаление безуспешни. Регистрирана е смъртта. Смъртта не е настъпила в Спешно отделение, детето е било мъртво донесено, за съжаление", каза д-р Емилия Апостолова - медицински директор на МБАЛ-Смолян.

Автор: Величка Петкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът задължи МС да предоговори Плана за възстановяване
Парламентът задължи МС да предоговори Плана за възстановяване
Бостън се справи с Ню Орлиънс Пеликанс за 30-ти успех от началото на сезона в НБА
Бостън се справи с Ню Орлиънс Пеликанс за 30-ти успех от началото на сезона в НБА