НОВИНИ

Разследват вандалските прояви от протеста срещу БФС

БФС Бояна протест
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:14, 01.04.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Безредиците по време на протеста срещу БФС в четвъртък се разследват от полицията. Целта е се установи кой стои зад вандалските прояви, нанесли сериозни щети по входа на сградата в Бояна.

Освен това униформен служител е със счупен нос, след като пострада докато охраняваше мероприятието. По случаите текат проверки. На два пъти през деня служители на 6-о РПУ са посетили базата на футболния съюз, за да опишат щетите.

Изискани са записите от охранителните камери на входа на сградата. Ще бъдат прегледани кадри, излъчени в медиите и социални мрежи.

В същото време шест аматьорски клуба излязоха с декларация, чрез която се обявиха против случващото се пред сградата на Българския футболен съюз. От написаното се разбира, че става въпрос за футболни школи и клубове, които са наематели на базата в Бояна. Сред тях са „Арес“, „ФК Академик 1947“, РМФ, „ФК Сердика“, „ФК „Талант“. С декларацията си те призовават отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да предотвратят ескалиране на напрежението пред входа на спортната база.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва пролетното почистване в София
Започва пролетното почистване в София
Ще спрат ли след 1 април доставките на газ, ако не са платени в рубли?
Ще спрат ли след 1 април доставките на газ, ако не са платени в рубли?