НОВИНИ

РБ Лайпциг с трети пореден успех в Бундеслигата, Борусия Дортмунд се върна на победния път (ОБЗОР)

В други интересни двубои от 4-ия кръг в Бундеслигата Волфсбург спечели с 2:1 у дома срещу Унион Берлин, докато Щутгарт срази с 3:1 като гост Майнц.

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:47, 16.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
лайпциг трети пореден успех бундеслигата борусия дортмунд върна победния път обзор
Слушай новината

Отборът на Ред Бул Лайпциг записа трети пореден успех в немската Бундеслига, след като победи с класическото 3:0 у дома състава на Аугсбург в среща от 4-ия кръг.

Всички попадения за "биковете" паднаха в рамките на само 20 минути между 7-ата и 27-ата, като резултатът бе открит от Шави Симонс.

Люис Опенда пък удвои аванса на домакините в 11-ата минута преди Давид Раум да оформи и крайното 3:0 малко преди да е изминал първия половин час игра в Лайпциг.

С успеха футболистите на Марко Розе събраха 9 точки и се изкачиха на 3-ото място в класирането, докато Аугсбург е 12-и с два пункта.

По същото време Борусия Дортмунд се върна на правилния път в германското първенство, надигравайки с 4:2 като гост състава на Фрайбург.

Матс Хумелс даде аванс на "жълто-черните" още в 11-ата минута, но в добавеното време на първата част Фрайбург стигна до пълния обрат след попадения на Лукас Хьолер и Николас Хьофлер.

След точно час игра Дониел Мален изравни за 2:2, а десетина минути преди края на редовното време гостите получиха допълнително предимство след изгонването на Хьофлер с директен червен картон.

Възползвайки се от численото си превъзходство, момчетата на Един Терзич стигнаха до победата след два късни гола на ветераните Матс Хумелс и Марко Ройс, с които те изкачиха Дортмунд на 7-ото място с 8 пункта. След загубата пък Фрайбург е на 9-ата позиция с 6 точки.

В друг от интересните мачове от кръга Волфсбург победи с 2:1 у дома Унион Берлин и така излезе на 6-ата позиция с 9 точки. Същият актив събра и отборът на Щутгарт, който се справи с 3:1 при визитата си на Майнц, изкачвайки се до 5-ото място в шампионата. Унион и Майнц пък са съответно 8-и и 17-и.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким Чен-ун наблюдава бойна техника и театрално представление в Русия
Ким Чен-ун наблюдава бойна техника и театрално представление в Русия
Интерпол разби престъпна група от българи и румънци за черно тото в Испания
Интерпол разби престъпна група от българи и румънци за черно тото в Испания