НОВИНИ

Реал детронира Атлетик и спечели Суперкупата на Испания за 12-и път

реал детронира атлетик спечели суперкупата испания път
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:26, 16.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) е новият носител на Суперкупата на Испания за 2022 година.

Във финала на надпреварата, която се състоя в Саудитска Арабия, "белите" победиха действащия носител на трофея Атлетик (Билбао) с 2:1 на стадион "Крал Фахд".

Кралският клуб откри резултата в 38-ата минута чрез Лука Модрич, който се превърна в най-възрастния голмайстор във финалите за Суперкупата на Испания. Родриго направи силен индивидуален рейд в половината на "баските" и нахлу в наказателното поле. Точно преди топката да му бъде отнета от бранител в "червено-бяло", бразилецът подаде към Модрич, който с елегантен изстрел прати неспасяемо топката в мрежата зад Унай Симон за 1:0.

Второто полувреме започна отлично за състава на Карло Анчелоти, който получи правото да изпълни дузпа в 50-ата минута, като Карим Бензема стреля от границата на наказателното поле, а топката се отби в ръката на централния защитник Йерай Алварес. След кратка консултация с ВАР реферът Сесар Сото Градо посочи бялата точка.

Бензема се нагърби с изпълнението на наказателния удар и прати топката в долния десен ъгъл, въпреки че Унай Симон бе близо да избие.

В 87-ата минута символичните домакини получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Милитао, който умишлено изчисти топката от голлинията и получи директен червен картон. Зад топката застана Раул Гарсия, който стреля силно в центъра на вратата, но Тибо Куртоа изби с крак.

За мадридчани това е 12-а спечелена Суперкупа на страната, като лидер по този показател е големият им съперник Барселона, който има 13 Суперкупи. Миналогодишният първенец в турнира Атлетик (Билбао) е печелил три пъти трофея.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 17 януари: Скандали и реформи - решенията в борбата с корупцията
"Денят започва" на 17 януари: Скандали и реформи - решенията в борбата с корупцията
Френският парламент прие законопроекта за ваксинацията
Френският парламент прие законопроекта за ваксинацията