НОВИНИ

Реал (Мадрид) е шампион на Испания за 35-и път

реал мадрид шампион испания път
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:30, 30.04.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) надигра Еспаньол с 4:0 у дома в среща от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. Кралският клуб се нуждаеше от само една точка, за да си гарантира 35-а шампионска титла на страната, и си подпечата трофея със стил, разбивайки каталунците на „Сантяго Бернабеу“.

Родриго даде тон за убедителната победа на „белия балет“ с попадението си в 33-та минута. Десет по-късно отново талантливото крило бе в прегръдките на съотборниците си след втория си гол. След почивката възпитаниците на Карло Анчелоти реализираха нови две попадения чрез Марко Асенсио и влезлия от пейката дежурен голмайстор Карим Бензема. Между тези два гола ВАР отмени попадение на домакините.

Реал води категорично на върха в класирането с 81 точки, на цели 17 пред втория Севиля, който вчера завърши наравно 1:1 с Кадис. „Белите“ си върнаха короната, която загубиха от градския съперник Атлетико миналия сезон и поведоха с девет пред големия съперник през годините Барселона, който е с 26 титли на Испания. Еспаньол е 13-и с 39 пункта, на девет от опасната зона, четири кръга преди края на кампанията.

В следващия кръг каталунците приемат Осасуна, докато Реал първо посреща Манчестър Сити в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига след поражението с 3:4 на „Етихад“ преди седмица, а след това гостува на детронирания шампион на Ла Лига Атлети.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавров за плащането в рубли: България и Полша са направили своя избор
Лавров за плащането в рубли: България и Полша са направили своя избор
Отмениха Коалиционния съвет, предвиден за утре
Отмениха Коалиционния съвет, предвиден за утре