НОВИНИ

Реал Мадрид и Барселона се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на Испания

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:10, 15.01.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
реал мадрид барселона изправят един друг спор суперкупата испания
Слушай новината

Едва две седмици са изминали от началото на новата календарна година, а ето, че вече е време за първото "Ел Класико" през 2023 година, като Реал Мадрид и Барселона се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на Испания.

Двубоят на стадион "Кинг Фахд" в Рияд, Саудитска Арабия е тази вечер от 21.00 часа българско време.

И двата тима стигнаха до финала, след като преминаха през рулетката на дузпите в полуфиналите, като Реал Мадрид се справи със състава на Валенсия, докато Барселона елиминира действащия носител на Купата на Краля Бетис.

Така вечните съперници за осми път в историята ще определят помежду си носителя на Суперкупата на Испания, но за първи път това ще се случи в един двубой, тъй като за последното двата тима се срещнаха на финал през 2017 година, когато турнирът още се провеждаше в стария си формат със само двама участници, които играеха на разменено гостуване.

През миналия сезон пък двата тима се срещнаха в полуфиналите на надпреварата, когато момчетата на Карло Анчелоти спечелиха с 3:2 след продължения в двубой, който отново се игра на "Кинг Фахд" в Рияд.

Впоследствие Реал Мадрид триумфира в надпреварата и така ще влезе в срещата тази вечер като актуалния носител на Суперкупата на Испания. Освен това в последно време "Кралския клуб" се радва на много успешна серия срещу големия съперник, като мадридчани имат само една загуба в последните осем двубоя с "лос блаугранас".

В последния мач между двата тима миналия октомври "Белия балет" спечели категорично с 3:1 у дома в среща от Ла Лига.

Този двубой обаче изглежда вече е останал в миналото, като и двамата наставници Карло Анчелоти и Шави Ернандес заявиха, че единствената им цел е трофеят за Суперкупата.

"Тази група от играчи започна да печели трофеи през 2013 година, не спря да печели и никога няма да се насити да го прави. Ние сме в един много изискващ клуб, който не ти позволява да си помислиш, че си се наситил на трофеи", каза Анчелоти на пресконференцията преди срещата.

"Аз съм тук, за да печеля трофеи. Ако завършим този сезон без трофеи, вие (журналистите) ще ме убиете", коментира пък Шави, който търси първото си отличие като наставник на "каталунците".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви, ранени и хора в неизвестност след руския ракетен удар в украинския град Днепър
Жертви, ранени и хора в неизвестност след руския ракетен удар в украинския град Днепър
Челси с минимален успех срещу Кристъл Палас
Челси с минимален успех срещу Кристъл Палас